Skip to content Skip to footer

Werkwijze:

U kunt zich aanmelden via deze site maar doet u dit liever telefonisch dan kan dat natuurlijk ook een van onze medewerkers staat u graag te woord.

Wanneer uw klacht voor vergoeding in aanmerking komt, heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Hebt u matig tot ernstige klachten, dan verwijst de huisarts u voor diagnostiek en behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ).
Hebt u zeer complexe klachten dan verwijst de huisarts u naar de Specialistische GGZ (S-GGZ).

Bij aanmelding hebben we een kopie van uw identiteitsbewijs en zorgpas nodig. U kunt deze met de eventuele verwijzing opsturen of mailen (uploaden bij het aanmeldformulier kan ook) daarna wordt contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.

Dan krijgt u een mail met een online vragenlijst zodat we alvast een beter beeld kunnen krijgen van uw klachten.

Wanneer u de vragenlijst heeft ingevuld wordt u benaderd voor een korte kosteloze intake om de zorgzwaarte te bepalen. In dit gesprek van 30 minuten wordt een (voorlopige) beoordeling gemaakt van ernst van uw klachten, welke hulpverlener het beste aansluit bij deze en uw individuele wensen. Na dit gesprek wordt u gebeld voor het inplannen van een uitgebreide intake met de desbetreffende hulpverlener.

In een maar soms ook twee afspraken zal deze intake plaats vinden, hierbij wordt goed en zorgvuldig in kaart gebracht wie u bent en waar u last van heeft. Dan stelt de hulpverlener een behandelplan op en bespreekt deze met u in de sessie daarna. Vervolgens gaat de behandeling van start (tussen de intake en de behandeling is geen extra wachttijd).

Een sessie duurt 45 minuten (EMDR 90 minuten).

U kunt te allen tijde aangeven wat u wel en wat u niet prettig vindt en het is ook altijd mogelijk om van behandelaar te wisselen.