Skip to content Skip to footer

Deze therapie bestaat uit een aantal gestructureerde oefeningen voor paren, bij wie het seksuele contact op de één of andere manier in het slop geraakt is. De belangrijkste gedachte achter de therapie is, dat bij optimaal seksueel-erotisch contact het hele lichaam en niet alleen de geslachtsdelen gebruikt wordt.

Voor veel mannen en vrouwen met seksuele klachten wordt het vrijen een soort prestatie, waarbij ze vaak het gevoel krijgen te falen. Door middel van sekstherapie kan (opnieuw) geleerd worden dat het bij seks gaat om lichamelijk plezier, lust en intimiteit. De therapie bestaat uit een aantal fases waarin steeds andere oefeningen worden voorgeschreven. Er wordt in het begin afgesproken dat er geen gemeenschap plaatsvindt totdat het paar de eerste fasen  doorlopen heeft.

Dit om de aandacht van de prestatie en het ‘moeten’ af te halen. Grofweg zijn er drie fasen te onderscheiden. De eerste fase bestaat uit niet seksuele streeloefeningen, waarbij de partners elkaar leren hoe zij graag aangeraakt willen worden. In de tweede fase van worden deze streeloefeningen wel seksueel, omdat dan ook de erogene zones en geslachtsdelen worden aangeraakt.

De partners leren elkaar hoe zijn het liefst aangeraakt, bevredigd en tot een orgasme gebracht willen worden. In de derde en laatste fase van de therapie gaat het stel weer langzaam over tot het hebben van gemeenschap, op een bewuste en voor beide partners prettige manier.