Mindfulness Training

Update: Momenteel is de midnfulness training uitgesteld wegens de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

In 2020 start er weer een nieuwe 8-weekse Mindfulness training. Tijdens deze praktische training leer je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment, bij het NU. Je leert om vanuit acceptatie contact te maken met wat er zoals gaande is in je leven. Stress en (emotionele) pijn gaan daardoor plaats maken voor een gevoel van zachtheid. Je komt los van negatieve gedachten over het verleden en angsten en zorgen over de toekomst. Tijdens de 8 bijeenkomsten ontwikkel je een open, milde en vriendelijke houding naar jezelf toe.

Tijdens deze training gaan we oefenen met verschillende meditatie-, bewegings-, en aandacht oefeningen. Als deelnemer krijg je iedere week nieuwe oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag gaat. Aan het einde van de training heb je de kennis en ervaring om mindfulness te verankeren in je dagelijkse leven.

De training wordt gegeven door drs. Mike Janssens; Mindfulness trainer, yoga therapeut en psycholoog. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met meditatie en het dagelijks beoefenen van mindfulness is ook voor zijn eigen leven enorm waardevol. Zijn aanpak is warm en persoonlijk en hij heeft extra aandacht voor kwetsbaarheden, zoals chronische aandoeningen en (emotionele) pijn.

Deelnemers die de training hebben gevolgd ervaren een toename van energie en vitaliteit en in het algemeen een grotere kwaliteit van leven. De training is wetenschappelijk effectief gebleken bij o.a. stress en burn-out, angst en paniek, chronische pijn en de emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress en spanning gerelateerde klachten zoals, hoge bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en hyperventilatie.

Tijd: Acht dinsdagavonden 19:00-21:30

Data: Nog nader bekend te maken.

Locatie: Praktijk voor Psychologie Tilburg Spoorlaan 438

Vergoeding: Via de Praktijk

Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met je behandelend psycholoog of mail de trainer via: info@bodymymind.com