Skip to content Skip to footer

Tijdens deze inspiratie training gaan we ervaren hoe het voelt om aandachtig aanwezig te zijn in het moment, in het NU, in plaats van te worden meegesleept door onze gedachten. Er is speciale aandacht hoe we op een helende manier om kunnen gaan met moeilijkheden in het leven zoals; ziekte, pijn, stress en vermoeidheid. De workshop start meerdere keren per jaar. Houdt de website in de gaten indien u zich aan wilt melden voor de eerstvolgende worskshop. Wanneer de start van de eerstvolgende workshop bekend is, zal deze hier weergegeven worden.

Door het trainen van aandacht met behulp van meditatie-oefeningen aangevuld met ademtechnieken en bewegingsoefeningen ga je ervaren hoe het voelt om met mildheid contact te maken met je lichaam. Hierdoor ontstaat er ruimte om echt te gaan voelen.  De basisprincipes van Mindfulness worden uitgelegd en we gaan aan de slag met een aantal bewustwordingsoefeningen die de gevoelens van mildheid en compassie versterken. Alle oefeningen die we doen zijn heel rustig en ook geschikt voor mensen die nog niet eerder iets gedaan hebben met meditatie en yoga. Ook als je door ziekte lange tijd niet fysiek actief bent geweest is deze workshop toegankelijk. Geef dit even aan als je je opgeeft voor de workshop.

Trainer: De training wordt gegeven door drs. Mike Janssens; psycholoog, mindfulness (MBSR) trainer en yoga therapeut. Hij kreeg in 2012 de ziekte van Lyme en heeft mindfulness (MBSR) en yoga in zijn leven geïntegreerd om op een helende manier om te kunnen gaan met deze ziekte. Hij heeft een programma ontwikkeld met specifieke aandacht voor chronische aandoeningen waarin mindfulness, bewegingsoefeningen, ademtechnieken en gedragstherapie centraal staan.

Tijd: dinsdag van 19:00 tot 21:30 (max. 9 deelnemers)
Data:  begindatum 18 januari 2022 (8 sessies + 1 middag + intakegesprek + dagelijks thuis 45 min. oefenen)
Verdiepende middag/stilte middag: nog niet bekend
Locatie
: De training wordt online gegeven. Hiervoor heb je een laptop, tablet, PC nodig.
Kosten: Wordt vergoed voor cliënten van de Praktijk voor Psychologie.

Opgeven via info@bodymymind.com of via uw behandelend psycholoog.

Leave a comment